0251 - 79 90 20

Letselschade advocaat nodig in IJmuiden?

Wat is smartengeld?

Bij een ongeval ontstaat meestal materiële schade. In veel gevallen ontstaat er ook of alleen maar immateriële schade. Immateriële schade is emotionele schade, zoals verdriet, pijn of gederfde levensvreugde. Ook al is deze schade niet direct zichtbaar, het is zeker voelbaar. U heeft de mogelijkheid om naast een vergoeding voor materiële schade ook een vergoeding voor immateriële schade aan te vragen. Deze schadevergoeding voor emotionele schade wordt smartengeld genoemd. Het kan gezien worden als een morele schadevergoeding, voor de pijn en het verdriet dat een persoon is aangedaan.

Vergoeding psychische schade opeisen in IJmuiden

Verdriet is niet in een financiële waarde uit te drukken. Het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding voor immateriële schade is dan ook een lastige taak. Elk persoon verwerkt ervaringen op zijn of haar eigen manier en elke situatie zal afzonderlijk beoordeeld moeten worden. Wel wordt er gekeken naar vergelijkbare zaken om te voorkomen dat smartengeld bedragen heel erg uiteenlopen. Daarnaast wordt er gekeken naar de ernst van het letsel. Heeft u blijvende littekens of een trauma door een heftig ongeval? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u bij het opeisen van smartengeld. In IJmuiden en omstreken zijn wij u graag van dienst.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u direct een afspraak maken.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor de door u opgegeven voorkeursdata.

shortcodeCommand = [bono_appointment]

Specialisaties

• Letselschade
• Loonschade
• Opstellen schadeclaim
• WMO regres

Werkgebied

Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Aalsmeer, Uithoorn, Hillegom, Maarssen, Alphen aan den Rijn, Nieuw-Vennep, IJmuiden, Beverwijk

Hoofdvestiging